logoleft_pmi

icon_wearound

CARIAN PUSAT PEMERIKSAAN

Cari Pusat PUSPAKOM terdekat anda

icon_family

SERTAI KAMI

Jawatan Kosong Terkini

Print

Pematuhan kepada piawaian antarabangsa dan jaminan kualiti prestasi tertinggi daripada pensijilan berasaskan industri dan badan akreditasi membolehkan PUSPAKOM sentiasa memberi perkhidmatan yang terbaik. Komitmen kepada kualiti dan amalan terbaik dalam pemeriksaan kenderaan dibuktikan melalui pensijilan dan akreditasi daripada SIRIM QAS dan Jabatan Standard Malaysia, badan penilai industri bagi pengeluaran jaminan kualiti dan badan pemeriksa yang kompeten.


Dengan kesungguhan amalan jaminan kualiti yang tinggi dalam operasi, komitmen kepada pelanggan dalam menghasilkan hanya pemeriksaan kenderaan terbaik. Kawalan yang ketat di setiap peringkat pemeriksaan, kepatuhan dinilai melalui pemeriksaan kualiti dan penentukuran peralatan pemeriksaan, kualiti dan reliabiliti laporan pemeriksaan yang dihasilkan adalah standard tertinggi tanpa kompromi.

Ini ditunjukkan lagi melalui rangka kerja “projectery” dan analitikal terbaik yang juga dikenali sebagai sistem pengurusan bersepadu. Sistem ini, gabungan MS ISO9001: 2008 QMS dan MS ISO/IEC17020. Gabungan ini membantu menganalisis, memantau, dokumen, mengukur dan menawarkan strategi perancangan berasaskan penambahbaikan untuk kecekapan pemeriksaan dan pengoptimuman sumber dan produktiviti.

Polisi Kualiti

Dalam usaha untuk menjadi dan kekal kompetitif dalam perniagaan, PUSPAKOM akan berusaha untuk :

  • Sentiasa komited untuk mencapai kecemerlangan didalam perkhidmatan bagi memenuhi harapan pelanggan dalaman dan luaran.

Pensijilan

Dalam usaha kami untuk mencapai pengiktirafan global bagi perkhidmatan kami, kita telah berusaha untuk mencapai pemeriksaan kenderaan amalan terbaik peringkat antarabangsa dan standard jaminan kualiti daripada pihak berkuasa seperti SIRIM QAS dan Jabatan Standard Malaysia. Tunjang piawaian dan amalan terbaik pensijilan kami termasuk :

MS ISO9001:2008

Pensijilan oleh SIRIM QAS

Skop pensijilan

  • Penyediaan perkhidmatan sokongan sistem pengurusan kualiti untuk pemeriksaan kenderaan persendirian dan komersial.
  • Penyediaan perkhidmatan pemeriksaan untuk kenderaan persendirian dan komersial menggunakan unit mobil.

sirim_cert

Objektif mewujudkan Sistem Pengurusan Kualiti yang berkesan dalam organisasi untuk memberi tumpuan kepada keperluan kepuasan pelanggan serta pihak berkepentingan yang lain melalui pendekatan yang sistematik dan berstruktur proses perniagaan.

qs_p1
Audits are performed by auditors SIRIM QAS

MS ISO/IEC17020

Akreditasi oleh Jabatan Standards Malaysia

Skop Akreditasi

  • Pemeriksaan Kenderaan (seperti yang dinyatakan di dalam perjanjian konsesi diantara PUSPAKOM SDN. BHD dan Kementerian Pengangkutan Malaysia). (kecuali motosikal).
  • Pemeriksaan Kenderaan (seperti yang dinyatakan di dalam MOU antara PUSPAKOM Sdn. Bhd. dan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan.

Kategori Badan Pemeriksaan : Kategori A
Bidang Pemeriksaan : Pemeriksaan Kenderaan

standard_cert

Objektif menubuhkan akreditasi MSISO/IEC17020 :

  • Akreditasi bertindak sebagai badan bebas yang memberi jaminan terhadap PUSPAKOM dari segi kecekapan teknikal, kebebasan, kesaksamaan, dan integriti.
  • Skim Akreditasi Badan Pemeriksa Malaysia (MIBAS) diterima di peringkat antarabangsa dan memberi keyakinan dalam kualiti perkhidmatan yang disediakan oleh PUSPAKOM.
  • Akreditasi MIBAS menjadi bukti bahawa PUSPAKOM mampu menyediakan perkhidmatan yang cekap dan mematuhi piawaian antarabangsa.
  • Akreditasi MIBAS juga mampu menjadikan kakitangan PUSPAKOM sentiasa berhubungan secara langsung dengan pakar-pakar memudahkan atau membantu PUSPAKOM pemeriksa beroperasi dengan lebih berkesan.

qs_p2
Assessments are performed by assessors Department of Standards Malaysia.

Bookmark and Share

PENGUMUMAN

Berita dan informasi terkini tentang PUSPAKOM dan perkhidmatannya.

POLISI PEMBERI MAKLUMAT

Kami menggalakkan anda untuk memaklumkan kepada kami jika anda mengesyaki atau mengetahui sebarang aktiviti salah laku, atau rasuah di PUSPAKOM.

SOALAN LAZIM

Untuk sebarang pertanyaan, sila rujuk soalan-soalan lazim di sini.